Vaar mee op zondag 18 maart op het mooiste kanaal van de Westhoek
06 February 2018 - Merkem - Bron: De Boot vzw
Zondag 18 maart 2018

Die dag organiseert De Boot uit Merkem voor de eerste keer dit jaar de tocht Niemandswater 1914-1918. We varen op het Ieperleekanaal langs het front van de Eerste Wereldoorlog, en maken kennis met de oorlogsverhalen van de Zouaven aan de Driegrachtenbrug en de eerste gasaanvallen in Steenstraete. We zien het monument van de Gebroeders van Raemdonck, het verzoeningskruis, waar Koning Filip in 2014 bloemen neerlegde, de Knokkebrug én u krijgt het verhaal van Hector Verstraete, de oud-burgemeester van Merkem die als kind op de vlucht moest slaan.
U bent drie en een half uur aan boord van een voormalig binnenschip uit 1929 op het mooiste kanaal van de Westhoek, een geliefde verblijfplaats van ijsvogeltjes, meerkoeten, aalscholvers, blauwe reigers, de grote zilverreiger en ransuilen. Soms laat een ooievaar zich zelfs begluren.

Deze vaartocht is ideaal voor wie van geschiedenis houdt, voor wie het leven eens aan een trager tempo wil ervaren, of voor wie een vakantiedag in eigen streek wil nemen.

Afvaart om 13u30 uur. Kostprijs: 29 euro pp. Koffie en lekkere Beukelaretaart inbegrepen. De plaatsen zijn beperkt. Wie eerst komt, eerst maalt. Bart Castelein is de gids én schipper.

http://www.deboot.be/varen/niemandswater-14-18  

Tickets te bestellen via info@deboot.be - 0475 21 43 20.