Gratis app Poperinge 14-18 gelanceerd
27 April 2016 - Poperinge - Bron: Stad Poperinge
POPERINGE - Voor al wie over een smartphone beschikt is er nu de gratis app Poperinge 14-18. De applicatie presenteert een resem fiets-, wandel- en autoroutes die je brengen naar WO1-locaties met een verhaal. De routes zetten je ook offline op de goede weg en de kaarten die daarbij gebruikt worden, zijn op zich al bijzonder. Naast de hedendaagse kaarten krijg je immers ook de voormalige stafkaarten uit de Grote Oorlog te zien en je kunt vlotjes switchen tussen beiden. De app is te downloaden via de App Store of Google Play (zoekterm: Poperinge 14-18).

Wat mag je verwachten?
  • Getekend door de oorlog: een fietsroute van 15 km in en rond Reningelst.
  • De Groote Beweging: een WOI-stadswandeling van 3km in het centrum van Poperinge.
  • Openluchtexpo: een fiets- of autoroute van 35 km in Poperinge en deelgemeenten.
  • Terminus, la voie perdue: een fiets- of autoroute van 30 km die de voormalige spoorlijn Poperinge-Hazebrouck doet herrijzen.
  • NIEUW: Dood met de kogel: deze autoroute wordt binnenkort toegevoegd en is gelinkt aan de Expo 'Dood met de kogel' in de Gasthuiskapel. De app neemt je mee naar plaatsen die gelinkt zijn aan het executieverhaal. Van het Poperinghe New Military Cemetery waar 17 'Shot at dawns' begraven liggen over Mud Farm, een kampplaats met harde werkstraffen, tot een wei in Proven waar 6 Franse soldaten gefusilleerd werden.