Theaterwandeling 'Blanke Vlinders'
30 July 2016 - De Panne - Bron: Gemeente De Panne
Een theaterwandeling doorheen de pittoreske Dumontwijk in De Panne met scènes over het wel en wee achter het front tijdens de Groote Oorlog

In het kader van de tentoonstelling ‘De ZIJkant van de oorlog. Opmerkelijke vrouwen in het hart van WO I’ brengt de theaterwandeling, met als decor de pittoreske Dumontwijk, verschillende aspecten van het leven achter het front naar voor: de ziekenzorg in Rode Kruishospitaal L’Océan en de cruciale rol van koningin Elisabeth daarin, het liederlijke leven van de soldaten op verlof, de zielennood van een gevallen meisje, de strijd tegen de zedenverwildering en de liefde tussen de oorlogsmeters en hun piot. Uniek aan het concept van deze theaterwandeling is dat het ook de kans biedt aan amateurtoneelspelers en lokale jongeren om aan het project mee te werken en mee te spelen met professionele acteurs.

'Blanke Vlinders' in een regie van Kathelijn Vervarcke, met Andrea Croonenberghs, Kurt Defrancq, Jonas Van Thielen, Onno Van Gelder jr., Soetkin Collier, Hilde Veulemans, Maxine en Morgane Van Tiggel, Margo Carton en Gail Herman.
 
Zie trailer op www.depanne.be/blankevlinders of https://youtu.be/468UbxNTQaU

Praktisch 
  • Van maandag 22 augustus tot en met zaterdag 27 augustus 2016 telkens om 19.00u (einde voorzien omstreeks 22.00u)
  • Start: Plein voor de bibliotheek, Lindenlaan 2, De Panne
  • Prijs: € 12 / € 5 jongeren / € 9 groep van min. 15 personen (hapje en drankje inbegrepen)
  • Tickets: Toerisme De Panne, 058-42 18 18, toerisme@depanne.be
  • Organisatie: Dienst Cultuur, Zeelaan 21, De Panne, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be en Toerisme De Panne
De theaterwandeling kadert in het project 'De Zijkant van de oorlog. Opmerkelijke vrouwen in het hart van WO I', een initiatief van de provincie West-Vlaanderen, Westtoer, Veurne, Diksmuide, Koekelare, De Panne en het Museum aan de IJzer dat wordt gerealiseerd binnen het 'Impulsprogramma 100 jaar Groote Oorlog 2014' van Toerisme Vlaanderen.

Meer info: www.dezijkantvandeoorlog.be