Annemie Struyf opent toeristisch seizoen in Koekelare
23 April 2017 - Koekelare - Bron: Gemeente Koekelare
Opening toeristisch seizoen – ‘ZIJkant van de oorlog‘
Aperitieflezing Annemie Struyf ‘Vrouwen, moeders en kinderen’ + museumbezoek

Journaliste, schrijfster en tv-maker Annemie Struyf, momenteel op Eén te zien in ‘La vie en rose’, geeft op donderdag 4 mei 2017 in De Balluchon in Koekelare een aperitieflezing over ‘Vrouwen, moeders en kinderen’. De lezing is tevens de aftrap van het toeristisch seizoen en de permanente tentoonstelling de ‘ZIJkant van de oorlog’. De expo in het Käthe Kollwitz Museum zet de gelijknamige Duitse kunstenares in de kijker als sterke vrouw.

Het Käthe Kollwitz Museum in Koekelare krijgt er met de expo de ‘ZIJkant van de oorlog’ definitief een dertigtal extra werken bij. De expo maakte deel uit van een tijdelijk project, i.s.m. onder meer de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer, maar de gemeente Koekelare heeft besloten om deze collectie nu permanent aan te bieden.

De tentoonstelling zelf focust op de rol van Käthe Kollwitz als sterke vrouw voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Journaliste, schrijfster en tv-maker Annemie Struyf trekt met haar lezing de lijn door naar de sterke vrouwen van vandaag, overal ter wereld.

Aangrijpende verhalen, uniek én universeel

Om dit extra in de verf te zetten en het toeristisch seizoen op een passende manier te openen, geeft Annemie Struyf op donderdag 4 mei een lezing over ‘vrouwen, moeders en kinderen’. In woord en beeld vertelt ze aangrijpende verhalen die tegelijkertijd uniek én universeel zijn, want sterke vrouwen vind je overal ter wereld…

Om in de stemming te komen, krijgt iedereen vooraf een drankje aangeboden en bovendien kunnen geïnteresseerden nadien in het Käthe Kollwitz Museum terecht voor een bezoek aan de expo ‘ZIJkant van de oorlog’.

Praktische informatie: