Historisch Koksijde: Theaterwandeling 'Tussen berries en barakken'
17 juni 2017 - Koksijde - Bron: Abdijmuseum Ten Duinen
In een theaterwandeling met 4 scenes op de Ten Duinen site in Koksijde word je ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal. Historische personages zoals dokter Antoine Depage, Jane Delaunoy, Koningin Elisabeth, Irène Curie en Ellen LaMotte passeren de revue en geven een inzicht in de omstandigheden waarin zij opereerden en de persoonlijke gevolgen die de oneindige stroom aan gewonden ...

In een theaterwandeling met 4 scenes op de Ten Duinen site in Koksijde wordt u ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal. Historische personages zoals dokter Antoine Depage, Jane Delaunoy, Koningin Elisabeth, Irène Curie en Ellen LaMotte passeren de revue en geven een inzicht in de omstandigheden waarin zij opereerden en de persoonlijke gevolgen die de oneindige stroom aan gewonden had op de verzorgenden.De theaterwandeling is een unieke samenwerking tussen professionele acteurs zoals Kurt Defrancq, Andrea Croonenberghs, Wim Danckaert en Jonas Van Thielen met amateurtoneelspelers. Deze dynamiek is kenmerkend voor alle theaterwandelingen van vzw De Dakbroeders.

Duizenden jonge mannen danken hun leven aan het onvermoeibare werk van het medische personeel tijdens de Grote Oorlog '14-'18. Vaak in barslechte, onhygiënische omstandigheden moesten zij zich behelpen met alle middelen die ze hadden.

De wandeling wordt afgesloten met een soldatencabaret. Deze werden in de ziekenhuizen opgevoerd door soldaten en verpleegster voor de gewonden. Een welgekomen verlichting van hun leed.

Grand Hotel L’Océan, een militair hospitaal in De Panne (destijds de hoofdstad van wat restte van België), waar tijdens de Grote Oorlog bijna 20 000 gewonden werden verzorgd, is de rode draad in de wandeling.

Met Kurt Defrancq, Andrea Croonenberghs, Wim Danckaert, Jonas Van Thielen, Onno Van Gelder jr, Roselien D’haenen, Naomi Verschaeve, Maxine Van Tiggel, Morgane Van Tiggel, Nick Ravyse en Gail Herman
  • Regie en tekst: Felix van den Broeck
  • Telefoon: 058 53 39 50
  • Website: www.tenduinen.be
  • Wanneer: zaterdag 19 augustus 2017 om 10:00 uur