Australische herdenkingsplechtigheid '100 jaar slag bij Polygoonbos
16 september 2017 - Zonnebeke - Bron: MMP 1917
De Australische overheid (Departement Veteranenzaken), organiseert in samenwerking met de Vlaamse overheid, de gemeente Zonnebeke en het Memorial Museum Passchendaele 1917, op 26 september 2017 een ochtendplechtigheid om honderd jaar slag bij Polygoonbos te herdenken. De plechtigheid gaat door op CWGC Buttes New British Cemetery en wordt voorafgegaan door een wandeling door het Polygoonbos.

Registratie verplicht

CWGC Buttes New British Cemetery is gelegen in het Doelbos. De verovering van het bos en van de ‘Butte’ was één van de belangrijkste objectieven van de strijd van de Australiërs op 26 september 1917. Van de 2.110 soldaten die op de begraafplaats zijn begraven, waaronder 560 Australiërs, zijn meer dan 1.600 onbekend. De plechtigheid op deze symbolische locatie start om 5u30. Deelname aan de plechtigheid is gratis maar iedereen dient zicht te registreren (gratis) via https://overseascommemorations.ticketek.com.au/

Thema-activiteiten

Naast de officiële herdenkingsplechtigheid, organiseren de Gemeente Zonnebeke en het MMP1917 , met ondersteuning van de Vlaamse overheid, een aanbod van thematische activiteiten. Zo biedt het museum na de plechtigheid een ontbijt in het Passchendaele Memorial Park aan. Tussen 9u en 13u worden er speciale shuttletreintjes ingezet die de bezoekers van het park naar CWGC Tyne Cot Cemetery brengen en terug. In de namiddag zijn er ook nog gegidste wandelingen  in het teken van de Australische troepen tijdens de Slag bij Passendale. Langsheen de Australische ‘Road to Passchendaele’ vertellen acteurs de persoonlijke verhalen van Australische soldaten.

Meer informatie en ticketing via http://passchendaele2017.org/evenementen/australische-herdenkingsplechtigheid