Burgemeester en schepencollege bedanken alle deelnemers van Silent City Meets Living City
17 oktober 2017 - Passendale - Bron: Gemeente Zonnebeke
Brief Gemeentebestuur Zonnebeke - 17/10/2017

Als Burgemeester was ik zaterdagavond diep ontroerd te zien hoe ons reflectiemoment ‘Silent City Meets Living City’ zo’n grote massa mensen op de been heeft gebracht. Maar liefst 7000 aanwezigen beleefden samen intieme momenten van stilte op Tyne Cot Cemetery om de vele gesneuvelden van de Slag bij Passendale te herdenken.

Het reflectiemoment was een prachtig schouwspel van muziek, persoonlijke verhalen, klank en licht. Hoewel er meer dan 7000 mensen op de begraafplaats waren, was het een uur lang stil. Die stilte was heel indrukwekkend en zal mij nog lang bijblijven. Wat me ook lang zal bijblijven, is de inzet van de vele medewerkers. De organisatie verdient werkelijk alle lof. Zo’n 150 medewerkers zorgden dat de avond vlekkeloos verliep. Het plaatsen van 12 000 lichtjes, het inschrijven en vervoeren van 7000 deelnemers, alles was tot in de puntjes geregeld. Maandenlange voorbereiding werd zaterdagavond omgezet in een prachtig eerbetoon aan zij die 100 jaar geleden voor onze vrijheid gestreden hebben.

Ik wil dan ook graag samen met het college en de gemeenteraad iedereen bedanken die op de één of andere manier heeft meegeholpen om dit reflectiemoment te doen slagen. De 7000 aanwezigen die een kaars vasthielden, de meer dan 250 deelnemers, alle medewerkers die de ganse avond paraat stonden, jullie inzet en inbreng heeft ervoor gezorgd dat het reflectiemoment een waar succes was. Bedankt voor jullie deelname, bedankt voor jullie inzet, bedankt om te herdenken.

Graag wil ik ook een speciaal dankwoord richten tot de buurtbewoners. Zij werden verschillende keren op korte termijn geconfronteerd met verkeersoverlast. Bedankt voor jullie begrip.
  • Dirk Sioen, Burgemeester
  • Luk Hoflack – Sabine Vanderhaeghen – Ingrid Vandepitte - Michiel Descheemaeker - Marie Debucquoy – Maria Vander Meiren, Schepenen