Extra festivaldag op Festival Dranouter: muzikaal totaalspektakel 'Grondtonen Dranouter' i.s.m. GoneWest
24 mei 2018 - Dranouter - Bron: Festival Dranouter
Dranouter Festival 2018 start dit jaar 1 dag vroeger met een extra muzikale productie in samenwerking met GoneWest. Op 3-4-5 augustus 2018 passeren o.a. Passenger, Jake Bugg, Selah Sue en Gogol Bordello de podia van Dranouter. Op de vooravond, donderdag 2 augustus 2018, organiseert Festival Dranouter op vraag van GoneWest en Provincie West-Vlaanderen een extra avond met de productie 'Grondtonen Dranouter'.Met onder meer topmuzikanten van Le Vent Du Nord, De Temps Antan, Wör en Trio Dhoore wordt een muzikaal totaalspektakel samengesteld dat het verhaal tot leven brengt van het festivalterrein. De gruwel van de oorlog 100 jaar geleden had alles van de kaart geveegd. De grond waarop nu het festival wordt georganiseerd, was destijds veranderd in een modderig maanlandschap. Tot op vandaag zijn de sporen van die gruwel zichtbaar in het landschap van de regio.

Gratis toegang mits reserveren ticket

Zo vertelt Grondtonen Dranouter het verhaal van 100 jaar terug én maakt het ook de omslag naar vandaag in woord, muziek, video en hedendaagse dans. Het totaalspektakel start om 19.30u in de grootste tent op het festivalterrein van Dranouter. De productie duurt tot iets na 23.00u.

Wie een weekendticket heeft van het festival, komt er sowieso gratis in met z’n weekendticket. Ook alle anderen kunnen er gratis bij zijn. Om de capaciteit te beheersen vraagt de organisatie wel om online een gratis ticket te reserveren via de website van Festival Dranouter.  

Startavond op donderdag

Zoals ieder jaar is er op donderdag ook de klassieke startavond van Festival Dranouter met verrassende straattheateracts op het festivalterrein. In de Palace-tent staan o.a. DJ Double D en Goe Vur In Den Otto klaar voor een spetterend feest. Dit luik op donderdag 2 augustus 2018 is toegankelijk voor iedereen die een weekendticket heeft voor het festival, alsook voor iedereen die zich registreert voor een gratis donderdagticket.

Meer info & reserveren van een gratis ticket: www.festivaldranouter.be/tickets

Grondtonen Dranouter vindt plaats op donderdag 2 augustus 2018 van 19u30 tot iets na 23u00  op het festivalterrein van Festival Dranouter (Dikkebusstraat 234 - 8951 Dranouter). Grondtonen Dranouter is een samenwerking tussen vzw Festival Dranouter met GoneWest en Provincie West-Vlaanderen en wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van de Belgische taxshelter.