Lokaal talent deelt podium met Russische grootmeester
17 augustus 2018 - Loker - Bron: Collectief De Link
Pianoconcerten in kader van herdenking ’14-‘18

Tijdens de zondag-matinee op 26 augustus 2018 om 10u30 herdenkt men in de kerk van Loker het Amerikaans verhaal in de oorlog van ’14-’18. Pianostukken en gedichten van Amerikaanse soldaat-dichters aan het front duiden deze ‘American Day‘ in Heuvelland.
 
Pianorecital met klaviervirtuoos Timur SERGEYENIA (Minsk °1969)Als natuurtalent volgde hij piano vanaf zijn derde aan het Conservatorium te Minsk. Op 7-jarige leeftijd was hij solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De veelbelovende virtuoze pianist/componist mocht in 1979 de Sovjet-Unie vertegen-woordigen op het eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. Sindsdien concerteerde hij wereldwijd in de bekendste concerttempels. Momenteel woont in Leuven en werkt als pianodocent aan het Lemmensinstituut en als professor aan de internationale muziekacademie "Theodor Leschetyzky" in Wenen. Van de pianist wordt gezegd dat hij de verfijning van de klassieke musicus met de onstuimigheid van een pop-icoon combineert.

Lokaal talent

Simon Feys - huis organist en pianist in de kerk van Loker, verzorgt de prelude: Opus 3 nr 2 van Rachmaninov. Een pianostuk om u tegen te zeggen.

Russische componist op American Day

Dat beide uitvoerders de Russische componist Rachmaninov vertolken tijdens deze American Day is niet verwonderlijk. Was Sergej Rachmaninov (1873-1943) weliswaar een Russische pianist en componist, trouwens één van de belangrijkste van de 20ste eeuw, in 1917 vluchtte hij voor het Bolsjewisme en na enkele omzwervingen vond hij in Beverly Hills in Amerika de plek waar hij zich opnieuw thuis voelde om te componeren.

TICKET: incl. receptie: 15 euro - jonger dan 25 j. 10 euro

RESERVEREN: via www.oekeneNV.be, op de valreep een berichtje naar: 0475 23 98 01.
 
Samenwerking: Parochiefederatie Heuvelland – Gemeente Heuvelland – vzw Collectief ‘De LINK’