Reisagenten verkennen de Westhoek olv de Peace Village, Toerisme Vlaanderen en Westtoer
30 augustus 2018 - Mesen - Bron: Peace Village
Never the Last Post

Tussen 29 en 31 augustus 2018 overnachten ruim 50 tour operators in de Peace Village in Mesen. Ze komen uit alle uithoeken van de wereld, namelijk Australië, Ierland, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks het feit dat de 100ste verjaardag bijna achter ons ligt, blijven promoreizen als deze zeer zinvol voor het toerisme in de Westhoek.

Zo kunnen we afleiden uit de cijfers dat het aantal groepsverblijven in 2019 in het Mesense Vredesdorp minstens constant zal blijven. Van een daling van gasten na de herdenkingsperiode is zeker geen sprake. Het onderwerp WO1 blijft prominent aanwezig in de Britse leerplannen en de publieke interesse is de voorbije jaren alleen maar toegenomen. Dus ook bij de reisagenten blijft de vraag naar info rond onze bestemming groot. Aangezien de Britse reismarkt ook constant in beweging is, blijft het nodig om deze reizen aan te bieden om hen de streek voor te stellen.

Ook voor lokale musea, attracties, diensten toerisme, restauranthouders, gidsen, etc. blijft het nuttig om deze mensen persoonlijk te ontmoeten. Deze kans krijgen ze tijdens de toerisme beurs die nu voor de 5de keer doorgaat in de Peace Village op 29 augustus. Op 30 en 31 augustus verkennen de reisagenten, onder begeleiding van de Peace Village, de zuidelijke Westhoek. Zo zijn er bezoeken aan sites, musea en begraafplaatsen voorzien in Wijtschate, Mesen, Wulvergem, Poperinge, Ieper en Zonnebeke. Afsluiten doen we dit jaar in Bellewaerde Park.

Door samen te werken met al deze verschillende partners, slagen we er opnieuw in om als regio  met een sterk verhaal naar buiten te komen. Met ‘Never the Last Post’ als titel, willen we dan ook het belang van de blijvende herdenking mee uitdragen.