Global Peace Games in Mesen
16 september 2018 - Mesen - Bron: Peace Village
Half september 2018 vinden de ‘Global Peace Games’ voor de derde keer plaats in Mesen. 60 Jongeren tussen de 14 en 16 jaar oud uit Ierland, Noord-Ierland, België en Italië nemen deel aan dit project. Na 18 in 18 eerder dit jaar, waarbij jongeren uit 38 verschillende landen een week lang werkten aan een hedendaagse vredesboodschap, is het nu al weer tijd voor een ander groot jongerenproject. Voor Peace Village blijft het erg belangrijk om in te zetten de vredeseducatieve werking om zo de herdenkingsjaren te verdiepen. Met projecten zoals de Global Peace Games willen we ook na 2018 blijven inzetten op de herdenking.

Sinds zaterdag (tot komende donderdag 20/09/2018 ) zijn de jongeren aan de slag met een hele reeks van bezoeken en workshops. Zoals bij de voorbije edities is ook hier weer het unieke dat we sport en vredeseducatie aan elkaar linken. Geïnspireerd door de Kerstbestanden proberen we met deze methodiek andere jongeren te bereiken dan we doorgaans bereiken bij de WOI herdenkingen.

De organisatie ‘PLAY SOCCER’ richtte in 2001 de Global Peace Games op om een ​​wereldwijd netwerk van kinderen en jongeren te promoten die zich inzetten voor een cultuur van vriendschap, begrip en vrede. De Global Peace Games zijn "grass roots" voetbal/sportgames die plaatsvinden onder het initiatief van PLAY SOCCER en worden georganiseerd door organisaties en gemeenschappen over de hele wereld. Het doel is om bij kinderen en jongeren om de waarden en vaardigheden die ze op het speelveld leren te delen en te vieren door middel van sport en om vreedzame oplossingen te vinden in hun dagelijks leven en gemeenschappen. De Spelen vinden plaats in de herfst van elk jaar op plaatselijk geplande data rond de tijd van de Internationale Dag van de Vrede van de Verenigde Naties (21 september).De Global Peace Games 2018 worden georganiseerd in meer 23 landen.

De Belgische editie wordt opgezet door The NCFA, Groep Intro, ENDAS en Peace Village.