Kivu For Life, play for Peace
15 november 2018 - Mesen - Bron: Peace Village
Peace Village Mesen organiseert in het kader van de warmste week op zondag 23 december 2018 Kivu For Life ten voordele van Mama Kivu. Een dag vol activiteiten ten voordele van Mama Kivu.

Mama Kivu

Kivu is een streek in Oost-Congo en is één van de meest gevaarlijkste plaatsen ter wereld om als vrouw te leven. Jaarlijks worden naar schatting 60 000 vrouwen verkracht. Gelukkig zijn er vrouwen die, ondanks het gevaar, initiatieven op poten zetten voor vrouwen om even de oorlog te vergeten. Hiervoor richtte documentairemaakster Elien Spillebeen (geboren in Izegem) samen met Jocelyne, een alleenstaande moeder uit Butembo, Kivu, de organisatie Mama Kivu op.

Deze organisatie ondersteunt de vrouwen in Kivu. Ze verzorgt vrouwen die het slachtoffer zijn van verkrachting. De vrouwen worden medisch verzorgd en krijgen erna psychologische ondersteuning. Mama Kivu ondersteunt ook heel wat lokale initiatieven. Één van Mama Kivu’s projecten is het organiseren van een voetbalcompetitie voor vrouwen

Peace Village en Mama Kivu, het perfecte team

Peace Village werd in 2005 opgericht met als doel om jongeren vanop het hele Ierse eiland samen te brengen in Mesen, de plaats waar hun voorvaders zij aan zij vochten in de Eerste Wereldoorlog. Het idee hierachter was de vrede te bevorderen en jongeren in contact te brengen met andere (levens)opvattingen. Sindsdien draagt Peace Village deze waarden heel hoog in het vaandel en ontvangen we jongeren uit alle hoeken van de wereld.

Voetbal als katalysator voor de vrede

Voetbal brengt mensen samen, ongeacht afkomst, religie, geaardheid, … Een van de mooiste voorbeelden hiervan zijn de Kerstbestanden die in de buurt van Mesen plaatsvonden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Daarom organiseren Peace Village en Mama Kivu samen Kivu For Life. Meer info op www.peacevillage.be

Programma Kivu For Life
  • 8u00: uitgebreid ontbijt
  • 10u00: Kerstbestanden wandeling met proevertje
  • 11u00: Aperitiefconcert met The Almost Swinging Jazz Band
  • 12u30: Een rijkelijke winterbarbeque
  • 14u00: Voetbaltornooi voor officiële vrouwenclubs
  • 14u00: Kerstbestanden wandeling met proevertje (inschrijven verplicht)
  • 15u30: Documentaire Backup Butembo
  • 18u00: Slotceremonie