Vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ officieel voorgesteld
03 April 2019 - Mesen - Bron: Westtoer / Foto: Filip Van Loo
Het Provinciebedrijf Westtoer heeft in Mesen de vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ voorgesteld. Het parcours van de route werd fors uitgebreid: drie beroemde plugstreets uit de klassieker Gent-Wevelgem zijn opgenomen in het parcours en ook Ieper maakt nu deel uit van traject voor fervente fietsers.De grensoverschrijdende route trekt onder meer door het Vlaamse en Franse Heuvelland. Sportieve fietsers kunnen nu ook kiezen voor de grote lus van 128 kilometer, om eerst door de Menenpoort in Ieper te fietsen alvorens het echte klimwerk begint. Het parcours trekt daarna opeenvolgend vanuit Kemmel door Westouter, Boeschepe, Godewaersvelde, Berthen, Bailleul, Loker, Dranouter, Mesen en Komen-Waasten, en eindigt met een dubbele beklimming van de Kemmelberg. De sportieve fietsroute speelt in op de groeiende nationale en internationale belangstelling voor de Vlaamse wielerklassiekers.

De route kan ook gereden worden vanuit Roeselare (KOERS. Museum van de wielersport) en Wevelgem (Parking Guldenbergplein). De gpx van de routes kunnen gedownload worden via de websites onderaan dit bericht.

Homeland of Cycling                                                                                                   

De wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ is een initiatief van Westtoer en kwam tot stand in samenwerking met de Gemeente Heuvelland, Organisatie Gent-Wevelgem, Toerisme Westhoek, Toerisme Leiestreek en Destination Coeur de Flandres. De route kadert in het toeristisch hefboomproject ‘Homeland of Cycling’ en wordt gesteund door Toerisme Vlaanderen in het kader van het Impulsprogramma Kernattracties.Het parcours is digitaal beschikbaar maar ook bewegwijzerd zodat je de rit het ganse jaar door kunt rijden. Een wielerkaart kost € 2,00 en is verkrijgbaar via de webshop van Westtoer.