Geleid bezoek aan de Belgische militaire begraafplaats van De Panne
15 May 2018 - De Panne - Bron: Gemeente De Panne
Naar aanleiding van de Europese Week van de Begraafplaatsen

Met een gids ontdek je de ingetogen sfeer van de Belgische militaire begraafplaats van De Panne die in 1918 werd aangelegd in de duinen, in 2018, dus precies 100 jaar geleden. Het is de grootste militaire begraafplaats van ons land met 3.366 Belgische doden uit de Eerste Wereldoorlog. Hoewel de grafstenen uniform zijn, schuilt achter elke steen een uniek, diep menselijk en schrijnend verhaal. Michel Lamarche, de gebroeders Dessent en Jean Baptiste Jessy, het zijn slechts enkele personen van wie de levensverhalen aan bod komen tijdens de wandeling.

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van de begraafplaats en de militairen die er begraven liggen, schrijf je dan gratis in voor dit geleid bezoek dat ongeveer twee uur in beslag neemt. Na de wandeling volgt er nog een verrassing.

Praktisch 
  • Zaterdag 2 juni 2018 om 15.00u
  • Militaire begraafplaats, Kerkstraat 67
  • Verplichte inschrijving: Dienst Cultuur, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be
  • De locatie is perfect bereikbaar met de Kusttram (halte Moeder Lambic). Wie met de wagen komt kan - mits het leggen van de blauwe parkeerschijf - 2 uur gratis parkeren op de parkeerplaatsen in de nabijheid van de begraafplaats.