Begeleid bezoek aan de Belgische militaire begraafplaats van Adinkerke
30 april 2019 - Adinkerke - Bron: Gemeente De Panne
Naar aanleiding van de Europese Week van de Begraafplaatsen
 
Met een gids ontdek je de geschiedenis van de Belgische militaire begraafplaats van Adinkerke, waarvan de aanleg startte in september 1914 ter uitbreiding van het bestaande kerkhof. Op de begraafplaats liggen duizend zeshonderd éénenvijftig Belgen, zevenenzestig Britten en zelfs één Franse soldaat begraven. Er zijn zes heldenhuldezerkjes en enkele private grafstenen. Er liggen drie Belgen die niet geïdentificeerd konden worden. De Britten die er begraven liggen, stierven in de periode van mei tot november 1917 toen Adinkerke behoorde tot de Britse sector. Hoewel veel grafstenen identiek zijn, schuilt achter elke steen weer een ander, uniek en diep menselijk verhaal.


 
Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van deze begraafplaats en de militairen die er begraven liggen, schrijf je dan in voor het gratis begeleid bezoek dat ongeveer twee uur in beslag neemt. Na de wandeling volgt er nog een verrassing.

Praktisch
  • Zaterdag 1 juni 2019 om 15.00u
  • Belgische militaire begraafplaats, Heldenweg, Adinkerke
  • Verplichte inschrijving: Dienst Cultuur, 058-42 97 53, cultuur@depanne.be
De locatie ligt in de nabijheid van het station van Adinkerke en is bereikbaar met de Kusttram. Wie met de wagen komt, raden we aan om op tijd te komen. Je dient je blauwe parkeerschijf te leggen (max. 2 uur). In de Heldenweg zelf kan er slechts beperkt geparkeerd worden, maar parkeren is ook mogelijk in de nabijgelegen straten, op de parking aan het station (5 à 10 min. te voet) of in de nabijgelegen woonwijk.