Herdenking Wapenstilstand en vredesconcert
24 oktober 2018 - Koksijde - Bron: Gemeente Koksijde
Vredesconcert

De vernieuwde feestzaal Witte Burg in Oostduinkerke zal op zaterdag 10 november 2018 om 20 uur. het decor zijn voor een bijzonder concert van de Koninklijke Harmonie ‘De Vrienden van de Brandweer’ onder leiding van dirigent Jeroen Hillewaere. Voor deze uitzonderlijke editie, aan de vooravond van 11 november, wordt het concert aangevuld met getuigenissen en poëzie in een regie van Frieda Vanslembrouck.

Het muzikaal gedeelte bestaat uit muziekwerken rond het thema ‘oorlog en vrede’ zoals: Imagine, It’s a long way to Tipperary, The Last Post, The Greatest War Themes, Leningrad,... Het geheel wordt doorspekt met de na-oorlogse frustraties van Hendrik Geeraert, de oorlogsverhalen van de meid van pastoor Permeke en vredesboodschappen door leerlingen van de academie voor muziek, woord en dans, Stap West.
Reserveren via T.058 51 78 82 (Eric Figoureux). Kaarten (aan de inkom): €5. Kinderen (– 12 jaar): gratis.

Herdenking Wapenstilstand

Plechtigheid ter herdenking van de wapenstilstand op zondag 11 november 2018:
  • 10 uur: plechtige kerkdienst in de Sint-Pieterskerk voor de gesneuvelden uit beide wereldoorlogen, gevolgd door bloemenhulde op de militaire begraafplaatsen en aan het monument van de gesneuvelden in Koksijde-Dorp (Hegerplein)
  • 11.30 uur: defilé op het Sint-Pietersplein in Koksijde-Dorp.