Online reflectiemoment op ANZAC Day, 25 april 2020
15 april 2020 - Zonnebeke - Bron: Memorial Museum Passchendaele 1917
Op zaterdag 25 april 2020 is het 105 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon voor het ‘Australian and New Zealand Army Corps’ met de landing op het Turkse schiereiland Gallipoli. Op ANZAC Day wordt hun inzet wereldwijd herdacht.

Twee weken geleden besliste de Gemeente Zonnebeke, in onderling overleg met de Nieuw-Zeelandse en Australische ambassade in België om het traditionele ANZAC Day herdenkingsprogramma op zaterdag 25 april 2020 te annuleren.
 
Daarom zul men in Zonnebeke de inzet van de ANZAC’s dit jaar met de nodige ‘social distance’, maar samen in gedachten, bij zonsopgang tijdens een kort online reflectiemoment herdenken.
 
Het Memorial Museum Passchendaele 1917 vraagt aan zijn volgers op social media (Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn) om op zaterdagmorgen 25 april 2020 voor zonsopgang in hun (voor)tuin, aan hun voordeur, op hun balkon of op hun oprit met een kaarsje in de hand te staan, rekening houdende met de social distance! Om 6u30 kunnen ze op onze Facebookpagina de duizenden Australische en Nieuw-Zeelandse soldaten die voor onze vrijheid vochten, herdenken tijdens ons online reflectiemoment.
 
Meer info: https://www.passchendaele.be/Configuratie/Kalender/ANZAC_DAY