Bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery heropent de deuren
15 juli 2020 - Passendale - Bron: Gemeente Zonnebeke
Op 18 maart 2020 sloten de deuren van het bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery noodgedwongen de deuren ten gevolge van het Coronavirus. Nu is het moment aangebroken om deze site terug te openen na een rustpauze van net geen 4 maanden. Op de locatie zijn de nodige maatregelen getroffen om het bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het gemeentebestuur van Zonnebeke hoopt met de opening van de site tegemoet te komen aan de grote vraag naar een toeristisch recreatief aanbod in eigen land.


 
Het bezoekerscentrum bij Tyne Cot Cemetery is een toplocatie binnen het Zonnebeekse toeristische aanbod. Nu we het coronavirus beter begrijpen en zelfs bij zijn ‘nekvel’ hebben, en het toerisme zich herneemt, vindt het gemeentebestuur dat de tijd rijp is om de locatie te heropenen. Bij de heropening wordt rekening gehouden met de huidige corona-richtlijnen. Zo is er onder andere een bezoekerstraject aangeduid op de grond, zijn de richtlijnen duidelijk geafficheerd en wordt er dagelijks ontsmet.

Met de heropening van deze site zijn alle ReCa, Zonnebeekse musea, bezoekerscentra en uitkijkpunten terug geopend. Op die manier kunnen toeristen zich nog meer gaan spreiden over de gemeente. Veiliger voor iedereen dus. Nu al klinken er zeer positieve reacties van bezoekers die een bezoekje inplannen.

‘De openstelling van de site betekent dat zowel burgers als bezoekers van een groter toeristisch aanbod kunnen genieten deze zomer. Als gemeente ontvangen we hen dan ook met open armen.’, aldus schepen Vanderhaeghen.

Meer info: www.toerismezonnebeke.be