Mary Borden fietsroute Regionaal Landschap
13 april 2023 - Lo-Reninge - Bron: Stad Lo-Reninge
24 kunstwerken verspreid over de Westhoek brengen verdwenen sporen uit de Eerste Wereldoorlog weer tot leven. Plaatsen waar een goeie 100 jaar geleden gesneuvelden lagen begraven, waar gewonden werden verzorgd of waar tramsporen liepen om de soldaten te bevoorraden.

Vergankelijke kunstZes kunstenaars gingen aan de slag met natuurlijke materialen, gaande van wilgentenen en hout tot was en staal. Ze creëerden voor elke  verdwenen plek een unieke herinnering aan het verhaal uit de Eerste Wereldoorlog. Hun weergave van het verleden spreekt deels voor zich, maar via de ErfgoedApp kom je als bezoeker nog meer te weten over de lokale geschiedenis en het kunstwerk. De uitgave ‘Onzichtbaar Landschap’ bundelt alle werken en is te koop in elke toeristische dienst van de Westhoek. De werken zijn te zien vanaf zondag 4 juni 2023 en blijven tot eind augustus 2024 het landschap sieren.

Verken op de fiets

Geprikkeld om de werken te ontdekken? Spring op de fiets en verken de Westhoek aan de hand van zes fietstochten langs de  landschapskunstwerken die het verhaal van het onzichtbaar landschap opnieuw zichtbaar maken. Je vindt de fietstochten in de pocket van Westtoer in elk toeristisch kantoor in de Westhoek, of je kan fietsen onder begeleiding van de ErfgoedApp. Deze pocket kun je verkrijgen in elke  dienst van toerisme in de hele Westhoek. De routes volgen de knooppunten van het fietsnetwerk, je kan dus overal instappen op een route. Een overzicht van de routes vind je op www.onzichtbaarlandschap.be.

Onzichtbaar Landschap is een realisatie van het Regionaal Landschap Westhoek met gewaardeerde steun van Cultuuroverleg IJzervallei, Cultuuroverleg Viertoren, Cultuuroverleg 7, IOED Ginter, IOED Polderrand en de steden en gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide,  Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Staden, Veurne, Vleteren, Wervik en Zonnebeke.