Historische evocatie 1914-1918
22 april 2012 - Oostvleteren - Bron: Gemeente Vleteren
28-29 april, Domein De Sceure, Oostvleteren

Het Salient Remembrance Detachment 1914-‘18 brengt tijdens dit weekend de Eerste Wereldoorlog eventjes terug naar Vleteren. De vereniging probeert zich zo goed mogelijk in te leven in het leven van de gewone soldaat en zijn omgeving uit WO1. Maar ze willen ook de buitenstaanders tonen hoe het was, door het gebruik van historisch correcte voorwerpen en uniformen, de juiste omgeving en door de uitleg over het gebruik van die voorwerpen en over de mensen die ze gebruikten.

Op deze manier krijgen de bezoekers een realistisch beeld van (hoofdzakelijk) Commonwealth soldaten tijdens WO1. Een weekend lang word je ondergedompeld in een grote historische evocatie met meer dan 200 re-enactors uit verschillende landen. Je kan er twee dagen rondwandelen tussen tenten, militaire keukens, artillerie, hulpposten e.d. Herdenken, beleven en educatie staan centraal.

Kom zeker langs om het leven van de soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog te ontdekken. Op zaterdag van 10u tot 18u, op zondag van 10u tot 16u. De toegang is gratis!