Vrouwen uit de Groote Oorlog vormen rode draad tijdens 2e editie van Historisch Veurne
16 december 2015 - Veurne - Bron: Toerisme Veurne
Op 9 april 2016 vindt in het centrum van Veurne de tweede editie van Historisch Veurne plaats. Net zoals vorig jaar keren we 100 jaar terug in de tijd en wordt Veurne terug een stad achter het front. Het epicentrum van het onbezette België waar naast de Veurnaars, ook de soldaten en vluchtelingen een tijdelijke ‘rustplaats’ vonden. Maar ook de vrouw speelde er een belangrijke rol!

TheaterwandelingenTijdens de theaterwandelingen kom je terecht in enkele historische locaties en maak je kennis met enkele sterke vrouwen uit WOI. Dit jaar worden deze vertolkt door enkele bekende actrices waaronder Andrea Croonenberghs, Antje De Boeck, Kathelijne Verbeke, … . Ze brengen het verhaal van Marie Curie, Koningin Elisabeth, Elsie & Mairie en Käthe Kollwitz. Later op het jaar kennen de theaterwandelingen een vervolgverhaal  tijdens ‘Vrouwen in de voorlinie’ in Diksmuide.

Andere activiteiten

Naast de betalende theaterwandelingen kan je ook terecht op de Grote Markt voor enkele gratis activiteiten. Zo wandel je bij de levende geschiedenis tussen Belgische en Britse soldaten, kom je terecht in verpleegposten, … . Ook wordt er op regelmatige tijdstippen gezorgd voor muzikale intermezzo’s aan de hand van WOI-liederen.

Nieuwe tijdelijke tentoonstelling  ‘Marie Curie’

Een bezoekje aan het belevingscentrum Vrij Vaderland mag natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens Historisch Veurne kan je voor het eerst kennis maken met de nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de dubbele Nobelprijswinnares ‘Marie Curie’.

Slotshow

Om de dag af te sluiten voorzien we ditmaal geen taptoe maar een slotshow. Een combinatie van muziek, beeld en theater brengt de ‘gewone’ Veurnse vrouwen tijdens de Groote Oorlog terug tot leven. De regie wordt verzorgt door conceptregie Avalon.

Tickets en andere info

Op 9 april 2016 kunt u gerust gratis afzakken richting Veurne en van de historische sfeer proeven. Wens je 1 van de theaterwandelingen en/of de slotshow bij te wonen? Koop dan uw tickets via www.toerisme-veurne.be of bij Toerisme Veurne, Grote Markt 29, 8630 Veurne. Meer info: www.toerisme-veurne.be, mail: michael.lemenu@veurne.be of bel: 058/33 55 31

Prijzen:
  • Theaterwandeling: €12/persoon - €6/kind (6 tot 12 jaar)
  • Slotshow: €12/persoon - €6/kind (6 tot 12 jaar)
  • Dagticket: €20/persoon - (theaterwandeling+slotshow+€10/kind (6 tot 12 jaar) - gratis consumptie+reductie €2 Vrij Vaderland)