Ceremonie Plugstreets
18 March 2017 - Ploegsteert - Bron: Gent-Wevelgem
Gent-Wevelgem – 26.03.2017
Cycling in the Plugstreets
Eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste WereldoorlogOp zondag 26 maart 2017 zullen de Flanders Fields op het ritme van de 79ste editie «World Tour» Gent-Wevelgem leven. Een uitzonderlijk parcours op het grondgebied van Ploegsteert, in Komen-Waasten, die zal dit jaar deel uitmaken van het circuit van de elite wedstrijd.

De renners zullen door de "Plugstreets" voorbijrijden en dit, langs de wegen aan de rand van het Gheerbos en de Hutteberg. Talrijke herdenkingsplaatsen zullen naar voren gebracht worden. Op die manier wordt de herinneringsplicht versterkt. De renners zullen een symbolisch eerbetoon brengen aan de vele slachtoffers van de Grote Oorlog.

In het kader van de wielerwedstrijd "Gent-Wevelgem" zal het kerstbestand ons eraan herinneren dat het sporten het geweld aanzienlijk overtreft en zal ook in het daglicht gesteld worden.

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Grote Oorlog zal er een officiële plechtigheid plaatsvinden op zondag 26 maart 2017 om 10u30 op de historische site van het Kerstbestand, in aanwezigheid van verschillende vertegenwoordigers, autoriteiten, patriottische verenigingen alsook jongeren uit sportclubs.

Sporters, wereldburgers, jong en minder jong nodigen we U uit om deel te nemen aan dit eerbetoon.

Meer info : http://www.sports-agisc-comines.be