VIFF houden remembrance voor Rifleman George Alfred Read
13 June 2016 - Ploegsteert - Bron: VIFF
REMEMBRANCE - BERKS CEMETERY EXTENSION PLOEGSTEERT
23 juni 2016 om 11u

Rifleman George Alfred Read - GESNEUVELD OP 23 JUNI 1916
 
George Alfred is het zevende en jongste kind van James en Caroline Read uit Fawley, nabij Southampton. In mei 1915 laat hij zijn job van tuinier voor wat het is en laat zich inlijven in de prestigieuze Rifle Brigade.  Training en vervolmaking volgen op het eiland Sheppey in het Engelse graafschap Kent. Op 24 november 1915 zet hij uiteindelijk koers naar Frankrijk waar hij drie dagen later naar het front vertrekt. Na diverse tours of duty aan het front wordt George op 10 juni 1916 teruggetrokken in de reservestellingen op de heuvelrug van Mesen. Op 22 juni 1916 wordt hij samen met 5 andere makkers gewond. George overlijdt ’s anderendaags, 23 juni 1916, aan zijn verwondingen. Duidelijkheid over het incident is helaas niet achterhaald kunnen worden.
 
Deze remembrance vindt plaats op initiatief van VIFF Annemie Decoene samen met de zesdeklassers van VBS Immaculata (in de volksmond de Lamotjes).

VIFF-secretaris Patrick Boone verleent hieraan zijn volle medewerking. Hij deed het opzoekingswerk over Private G.A. Read en geeft duiding tijdens de fietstocht van de leerlingen.

De begraafplaats Berks Cemetery Extension ligt op 12,5 km ten zuiden van Ieper centrum, langs de N365 die leidt van Ieper naar Mesen, Ploegsteert en vervolgens Armentières. Er liggen 876 gesneuvelden WOI begraven en de begraafplaats omvat teven het PLOEGSTEERT MEMORIAL dat 11.000 gesneuvelden zonder bekend graf herdenkt.