Alveringem brengt 100 jaar Groote Oorlog op een bedje van blues
15 maart 2018 - Hoogstade - Bron: Gemeente Alveringem
Blueszanger en – gitarist Guy Verlinde komt naar de Westhoek

Honderd jaar W.O. I, dat is honderd jaar van zoeken naar waarom en betekenis geven, honderd jaar verwerken en lessen trekken, wonden likken en littekens koesteren. Een conflict als oneindige inspiratiebron voor oorlogsliederen en protestsongs, als voedingsbodem voor elk klein of groot verhaal. 

In zijn programma Oorlogsstemmen brengt de Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde een overzicht van de gevolgen van De Groote Oorlog,  aan de hand van anekdotes, gedichten en oorlogsliederen als In Flanders Fields. Daarnaast maakt het publiek kennis met belangrijke historische tegenstemmen zoals Martin Luther King en Nelson Mandela. De protestsongs van o.a. Bob Dylan en John Lennon tonen de kracht van muziek en kunst als verzetsmiddel tegen gewapende conflicten. Oorlogsstemmen zit vol weerhaakjes, die je dwingen na te denken over oorlog en vrede. Op deze manier verwordt deze voorstelling als van zelf een vredesconcert. 

Davidsfonds Alveringem en de dienst Mens & Vrije tijd (Alveringem) slaagden erin om deze gekende bluesmuzikant naar Alveringem te brengen, en wel op vrijdag 16 maart om 20 uur in de stemmige Sint-Lambertuskerk te Hoogstade. Praktische informatie van dit voor deze streek unieke evenement kan u hieronder terugvinden.