N-VA wil een recreatieve én functionele Frontzateroute
24 October 2014 - Pervijze - Bron: N-VA
“Vraag tot functionele fietsroute tussen Ramskapelle tot Pervijze”

N-VA West-Vlaanderen heeft bij monde van provincieraadslid Luc Coupillie (Diksmuide) gepleit voor een functionele Frontzateroute op de provincieraad van 23 oktober 2014. Specifiek heeft de N-VA gevraagd om de recreatie fietsroute tussen Ramskapelle tot Pervijze ook functioneel te maken. De provincie kon N-VA niet volgen in deze oplossing.
 
De Frontzateroute is een recreatieve fietsroute tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Raadslid Luc Coupillie geeft meer uitleg: “De provincie West-Vlaanderen heeft een netwerk uitgetekend voor de dagelijkse fietsverplaatsingen, bijvoorbeeld naar school of het werk. Dit heet functionele fietsroutes. De Frontzate daarentegen was een van de eerste realisaties van de provincie West-Vlaanderen in het kader van haar project Groene Assen, het omvormen van niet meer gebruikte spoorwegbeddingen tot recreatieve wandel- en fietsroutes.”


 
“Er zouden nu plannen zijn om parallel aan de Frontzateroute een functioneel fietspad aan te leggen naast de N355. Wij als N-VA vinden het absurd dat er twee fietsroutes, recreatief en/of functioneel, parallel op een afstand van 50 tot 300 m zouden worden aangelegd. Zeker als je weet dat een nieuw fietspad al gauw 1,5 miljoen EUR zal kosten terwijl het verharden van de Frontzateroute heel wat minder zal kosten. Daarnaast zal de aanleg van een nieuw fietspad algauw 2 hectaren landbouwgrond vergen en dat opnieuw een stuk Vlaanderen verhard zal worden. Het gescheiden houden van recreatieve en functionele fietspaden is in deze budgettair moeilijke tijden niet te verantwoorden,” sluit Luc Coupillie af.
 
De bevoegde gedeputeerde voor Groene Assen, Guido Decorte (CD&V), schermde in zijn antwoord met reglementering van hogere overheid waardoor een andere oplossing niet mogelijk is. N-VA betreurt dat er geen betere oplossing mogelijk is en dat nu de hogere overheid anders is samengesteld, niet nog eens wordt samengezeten.