Bart Lodewijks maakt krijttekeningen tijdens "En cours de route"
29 August 2016 - Geluveld - Bron: Gemeente Zonnebeke
Bart Lodewijks "KRIJTTEKENINGEN LANGS DE WEG" live aan het werk in Geluveld op zondag 4 september 2016 tijdens "En cours de route".

Drie maanden lang in mei, juni en juli 2016 tekende de kunstenaar Bart Lodewijks met schoolkrijt op en bezijden de weg van Ieper naar Menen. Hij startte zijn eigen kunstparcours aan de molen in Geluveldl. Ondertussen zijn de sporen van zijn werk vervaagd, maar op 4 september eindigt hij zijn kunsttraject op de plaats waar hij startte de molen in Geluveld. Vanaf 10.00 uur kun je hem live aan het werk zien voor het plaatsen van zijn artistiek orgelpunt van Menin Road Ypernstrasse.

Het resultaat van zijn traject komt later uit in een krant waar hij zijn ervaringen deelt met de bewoners langs de weg. Bart Lodewijks (NL, 1972) studeerde van 1990 tot 1998 aan kunstscholen in Breda, Rotterdam en Amsterdam. Hij woont in Gent.

Sinds 1999 maakt hij lineaire tekeningen met schoolbordkrijt in de openbare ruimte of bij mensen in huis. Hij werkte onder andere in Ledeberg, Antwerpen, Brussel, Genk en Ronse, maar zijn tekeningen brachten hem evengoed in Porto, Rio de Janeiro en Glasgow. De keuze voor krijt heeft te maken met broosheid, met kwetsbaarheid. Krijt is een onschuldig materiaal, wat maakt dat de tekeningen geen bedreiging vormen en zo makkelijker doordringen in een sociale omgeving dan een permanent materiaal.