De wereldberoemde schrijver Michael Morpurgo komt naar Ieper
13 december 2018 - Ieper - Bron: Stad Ieper
Morpurgo, de auteur van War Horse (verfilmd door Spielberg en verwerkt tot musical op West End), brengt een vertelconcert in de Ieperse Sint-Jacobskerk.

De veel gelauwerde Britse schrijver, Sir Michael Morpurgo, brengt komend weekend Poppy Field, een nieuw muziek- en woordspektakel, naar onze Sint-Jacobskerk.  Gebaseerd op zijn recente boek is het de geschiedenis van vier generaties van een Ieperse boerenfamilie.  Het concert volgt hun levens door een eeuw van oorlog en vrede, waarin hun lot wordt bezegeld door een half geschreven gedicht en een reeks merkwaardige ontmoetingen.Het wordt een bijzondere uitvoering, een wereldpremière. Sir Michael en Lady Morpurgo zijn de vertellers terwijl ‘Voices at the Door’ (Barry Coope, Fi Fraser, Jo Freya en Georgina Boyes) sfeer en intensiteit zullen brengen met hun a capella liederen en kerstgezangen.

Poppy Field is geworteld in de Ieperse bodem en combineert de wereld van de verbeelding met historische gebeurtenissen en volksmuziek uit Vlaanderen en Engeland. Een absolute aanrader!

Michaël Morpurgo is ervan overtuigd dat Vredesstad Ieper, waar John McCrae het beroemde ‘In Flanders Fields’ schreef, de enige plaats is ter wereld is waar hij deze wereldpremière van Poppy Field kan brengen. “Ik kom elke november en draag dan zowel een rode als een witte klaproos. Ik kom om mensen eren. Om hen blijvend te gedenken en om van de wereld een oord te maken waar vrijheid en vrede samen kunnen heersen”.

Praktisch:
  • Sint-Jacobskerk, Gezelleplein, Ieper
  • 16 december 2018 – 16u30.
  • Tickets: 15 euro - Tickets via de website www.hetperron.be