Filmopname in Kasteel De Lovie
28 March 2015 - Poperinge - Bron: Stad Poperinge
The Smell of War – kunstenaar Peter de Cupere laat 50 kinderen figureren met gasmasker.

Peter de Cupere is curator van de tentoonstelling The Smell of War, hedendaagse olfactorische kunst in Kasteel De Lovie. Geuren zijn de meest directe manier om het zintuigelijke verhaal van de oorlog op te roepen.Hoe ruikt een oorlog? Het publiek ervaart de geur van angst, triomf, dood, modder en buskruit . Curator Peter de Cupere geeft in kasteel De Lovie samen met internationale olfactorische kunstenaars context aan dit verhaal.

In dit verhaal speelt ook het gasmasker een rol. Peter de Cupere – zelf ook geurkunstenaar – creëert voor de tentoonstelling nieuw werk. Hij gaat in situ aan de slag met de bewoners van De Lovie. Samen maken ze een installatie met gasmaskers in epoxy. Daarnaast maakt Peter ook een video, in het kasteel, met kinderen in de hoofdrol. Ook hier spelen de gasmaskers een belangrijke rol.

De Vrije Basisschool De Kastanje (met afdelingen in Proven en in Krombeke) reageerde alvast enthousiast op de vraag om hun leerlingen in te schakelen als figuranten. Directeur Annabel Vanlerberghe: “Het is een unieke kans voor onze kinderen. Deelnemen aan een kunstproject, die vraag krijgen we niet elke dag!”.

De filmopnames met de kinderen vinden plaats op maandag 30 maart 2015. De workshops met de bewoners van De Lovie starten op 1 april.

Info The Smell of War:

01.05.2015 – 30.08.2015
Tickets: € 5 (€ 4 reductietarief - reduction)

Donderdag – zondag, 14 - 18 uur.
Onthaal en tickets: De Nieuwe Bankelinde, Krombeekseweg 84, Poperinge

The Smell of War is een opdracht van Stad Poperinge, met steun van Toerisme Vlaanderen, GoneWest en Cultuurdienst CO7.

Meer info: www.thesmellofwar.bewww.poperinge14-18.be