Beeldjesproject ‘CWXRM’ komt in de paasvakantie naar Veurne
08 April 2015 - Veurne - Bron: Toerisme Veurne
Van 9 april t.e.m. 16 april 2015 strijkt het GoneWest beeldjesproject ‘COMINGWORLDREMEMBERME’, een initiatief in het kader van GoneWest, neer in Veurne. Een ideale opwarmer voor het evenement Historisch Veurne & Veurne TAPTOE op 18 april!

Wat is COMINGWORLDREMEBERME?

Tijdens de periode 2014-2018 kunnen mensen wereldwijd workshops volgen om samen 600 000 beeldjes te maken uit klei: één beeldje voor iedere gesneuvelde op Belgische bodem. Alle beeldjes samen zullen uiteindelijk in 2018 in het provinciaal domein De Palingbeek deel uitmaken van de grote land art installatie CWRM, op het Niemandsland van de frontzone rond Ieper.

Mobiel atelier CWXRM in Veurne

Naast de permanente ateliers in Nieuwpoort en Ieper reizen er mobiele ateliers doorheen België en verder. Het is net zo’n atelier dat van 9 april t.e.m. 16 april halt houdt in Veurne. Toerisme Veurne engageert zich graag voor dit soort projecten! Hoewel Veurne tijdens de Groote Oorlog op zo’n 10km van het front een relatief veilig oord was, kende de stad toch zijn nodige slachtoffers. Gedurende de 5 jaar lieten zo’n 800 soldaten/burgers het leven in Veurne, deze worden sinds eind vorig jaar herdacht op de herdenkingsmuur aan de uitgang van het belevingscentrum ‘Vrij Vaderland’.

“Het is dan ook ons streefdoel om 800 beeldjes te maken over de 8 dagen. Elk beeldje staat dan zogezegd symbool voor een Veurns slachtoffer.” Aldus Schepen voor Toerisme Celine Mouton.



Praktische info

Iedereen kan op deze manier in het Landshuis (Grote Markt 29, Veurne) een beeldje komen maken en zo meestappen in dit gigantische project! Een beeldje maken neemt een half uur in beslag en kost zo’n €5. De helft van dit bedrag gaat naar een goed doel dat kinderen helpt die zich door huidige oorlogssituaties in fysieke en/of psychische nood bevinden. Door deel te nemen word je peter of meter van het project, waarvoor je een certificaat als aandenken meekrijgt.

Openingsuren: Weekdagen van 9u00 tot 17u00 en weekends van 10u00 tot 17u00.

Ook (school)groepen/bedrijven kunnen deelnemen, deze kunnen best vooraf contact opnemen om een workshopmoment te reserveren (eventueel ’s avonds) via infotoerisme@veurne.be of 058/33 55 31.

Meer info op www.toerisme-veurne.be of 058/33 55 31.

Op woensdagavond 08/04/2015 werd het mobiel atelier van ComingWorldRememberMe in Veurne geopend door de Burgemeester en schepenen.