Bericht aan de bevolking van Elverdinge
16 August 2016 - Elverdinge - Bron: Kenniscentrum IFFM
In oktober '14 arriveert de oorlog in Elverdinge. Franse ruiters zoeken onderkomen in de school van meester Tamboryn. Na het vertrek van graaf-burgemeester De Laubespin, doen dokter Louf en onderpastoor Storme dienst als leidsmannen. Intussen trekken steeds meer inwoners westwaarts en slaat de oorlog toe, nu eens hevig, dan weer op heel kleine schaal. Maar altijd zijn er mensen mee gemoeid.

Wie: Kotjesvolk & Cie

Er zijn in West-Vlaanderen plaatsen waarvan de naam altijd verbonden zal zijn met de Eerste Wereldoorlog. Maar voorbij die vanzelfsprekendheid heeft uiteindelijk ieder dorp zijn eigen oorlogsverleden. Onder de reekstitel “Bericht aan de Bevolking” en samen met het In Flanders Fields Museum zoekt het ensemble Kotjesvolk voor elke nieuw editie van GoneWest lokale medewerking om met vergeten, minder bekend of recent opgedoken bronnenmateriaal een concert te creëren. Zowel voor, achter, als op het podium staat de plaatselijke bevolking en haar plaatselijke geschiedenis centraal. Of hoe je in een “Bericht aan de Bevolking” je eigen dorp, straat of huis – en zo jezelf – kunt (her)ontdekken.

PRAKTISCH: za 10/09/16 om 20:00 - hoeve Van Walleghem, Steentjemolenstraat 13, 8906 Elverdinge

KOOP EEN TICKET: Prijs: €6,00 Basisprijs: € 6.00; voorverkoop: € 6,00; aan de deur: € 8,00; -18 jaar: € 0,00-Telefoon: 057/422811 0472/269262
E-mail: g.morlion@telenet.be; vanwalleghem.paul@telenet.be