Oud-klaroener Antoon Verschoot overleden
01 februari 2017 - Ieper - Bron: Last Post Association
Op dinsdag 1 februari 2017 is Antoon Verschoot op 91-jarige leeftijd te Ieper overleden. Antoon was klaroener van de Last Post Association van 1954 tot december 2015. Meer dan 61 jaar lang blies hij samen met zijn collega-klaroeners de Last Post onder de Menenpoort om aldus het offer van de gesneuvelde soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog te herdenken.

Meer dan 61 jaar

Vanaf 1954 tot december 2015 was Antoon Verschoot klaroener van de Last Post Association. Samen met zijn collega-klaroeners blies hij ± 15.000 maal de Last Post onder de Menenpoort. In weer en wind, zon of regen, sneeuw of ijzel, altijd was hij op post onder zijn Menenpoort. Samen met zijn collega’s startte hij op maandag tot en met zondag. Dan had hij een week geen dienst, maar toch kon hij het niet laten om ook dan zeer frequent aanwezig te zijn. 

In al die jaren ontmoette hij vele gekroonde hoofden uit binnen- en buitenland: De Britse Queen Elizabeth, Koning Boudewijn en Koningin Fabiola, Koning Albert en Koningin Paola, Koning Filip en Koningin Mathilde, Koningin Beatrix, vele prinsen en prinsessen uit binnen- en buitenland, … Maar ook Paus Johannes Paulus II, Moeder Theresa, Bob Geldof, vele eerste ministers en ministers uit België en de hele wereld, … Maar hij stond ook altijd klaar om met iedereen een babbeltje te slaan of met binnen- en buitenlandse bezoekers op de foto te gaan.

Toonbeeld van engagement

Erevoorzitter Guy Gruwez en voorzitter Benoit Mottrie getuigen: “Met zijn jarenlang engagement voor de Last Post Association was Antoon voor ieder van ons een voorbeeld. Hij was altijd goedlachs en in voor een grap, maar steeds ernstig en bijzonder plichtsbewust. De Last Post Association verliest met Antoon Verschoot een van haar boegbeelden. We hebben enorm veel aan Antoon en aan zijn vroegere en huidige collega’s te danken. Onze gedachten gaan nu in eerste instantie uit naar zijn echtgenote Suzanne, zijn kinderen en kleinkinderen en zijn familie. Zij hebben Antoon altijd gesteund in zijn jarenlang engagement voor de Last Post Association.”

Antoon Verschoot kreeg voor zijn jarenlange inzet diverse onderscheidingen uit binnen- en buitenland waaronder MBE, Order of Australia en Ridder in de Kroonorde. Hij was ook ereburger van de Stad Ieper.
 

Over de Last Post Association
 
De Last Post Association is een onafhankelijke, non-profit organisatie, bestuurd door vrijwilligers. Deze vereniging organiseerde de eerste Last Postplechtigheid in 1928, en is nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse uitvoering van dit unieke eerbetoon onder de Menenpoort in Ieper.

Voor meer informatie: www.lastpost.be.