Unieke rondleiding in het Lange Max Museum in Koekelare tijdens Erfgoeddag
31 maart 2017 - Koekelare - Bron: Gemeente Koekelare
‘Nieuwe facetten medische zorg tijdens WOI' in woord en beeld

Erfgoeddag staat dit jaar in het teken van het thema ‘zorg.’ In het Lange Max Museum in Koekelare ontdek je op zondag 23 april van 10u tot 18u dan ook enkele nieuwe facetten van de medische zorg tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op enkele plaatsen in het museum geven gidsen tekst en uitleg over minder gekende onderwerpen en merkwaardige medische objecten.

In het zog van de door Vlaanderen oprukkende Duitse 4de Ersatz Divsion volgde een medische eenheid. Zo passeerde de Kaiserliche Ersatz Sanitäts Kompagnie Brüssel in talrijke West-Vlaamse gemeenten.

Rijk fotoarchief

Deze medische eenheid liet een rijk fotoarchief achter van hun trektocht. Verwacht je dus tijdens Erfgoeddag aan unieke beelden van hun organisatie en werking.Door de nabije ligging van Koekelare achter het IJzerfront bouwden de Duitsers de gemeente uit tot een centrum voor medische zorg. Ook dit onderwerp zal op Erfgoeddag garant staan voor boeiende informatie.

Waag een gokje

Bijzondere aandacht gaat ook naar de rol van de dorpsdokter, de zusters van het klooster en het gemeentebestuur. Hun aandacht ging in eerste instantie vooral uit naar de lokale bevolking. Bovendien kun je je in het museum ook aan een gokje wagen om de functie van enkele medische toestellen te achterhalen. Kortom, kom voor een boeiende Erfgoeddag naar het Lange Max Museum.
 
Praktisch