Zoektocht: Kinderen en dieren in de oorlog
20 June 2017 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
Tussen 2014 en eind 2016 kon men op de kinderboerderij de Lenspolder een mooie zoektocht ondernemen met als titel “Dieren in de Oorlog”.  De infopanelen die toen op de kinderboerderij werden aangebracht zijn er nog steeds te lezen.

Meer dan 600 gezinnen en ontelbaar veel klassen namen hieraan deel zodat een vervolg meer dan vanzelfsprekend is.  Met “Kinderen en dieren in de oorlog” wordt in deze nieuwe zoektocht even stilgestaan bij het leven van de kinderen.

Tijdens een activiteit op de kinderboerderij ontstond hierover een gesprek met een leerkracht van het St.-Bernarduscollege. 

Juf Valérie Vandekerckhove was meteen enthousiast over het onderwerp en ging met haar leerlingen aan de slag.  Zij wijdden zich aan lectuur over het leven van kinderen tijdens de oorlog, waarbij ook de link met het boerderijleven werd gemaakt.  Wat uiteindelijk resulteerde in een bijzondere leuke Zo werd een  groot memoryspel geplaatst op het traject, die door de stagiair schrijnwerker Robbe Claes en de technische dienst van de stad werd aangemaakt.

De zoektocht is geschikt  voor gezinnen en voor leerlingen van 9 tot 12 jaar en zal te verkrijgen zijn op de boerderij vanaf 1 juli 2017 tot eind 2018.
Er wordt voor gezinnen 1 euro per zoektocht aangerekend en voor de scholen 0,50 euro per leerling.

Te koop in de kinderboerderij en de cafetaria.

Info: kinderboerderij – T 058 23 69 86