34e Autozoektocht Door de Westhoek verkent de frontstreek rond Ieper
21 juni 2018 - Elverdinge - Bron: Johan Morlion
Toeristische autozoektocht met omloopvragen en enkele vragen bij foto’s.

Al voor het 34ste jaar op rij wordt tijdens de zomermaanden de autozoektocht ‘Door de Westhoek’ georganiseerd in Elverdinge (Ieper). Deze vakantiezoektocht kan ook dit jaar opnieuw gereden worden op één of meerdere dagen naar keuze tijdens de maanden juli, augustus en deels september 2018.

Dit jaar wordt gekozen om een aangenaam parcours te volgen hoofdzakelijk langs landelijke wegen door de frontstreek rond Ieper en dit ter gelegenheid van de eeuwherdenking 100 jaar ‘Groote Oorlog 2014-2018’ en ook door een gedeelte van Heuvelland met zijn prachtige vergezichten.

Periode

Zoals in alle vorige edities kan je weer zelf bepalen wanneer je aan deze zoektocht deelneemt. Je kunt op één of meerdere dagen naar keuze deelnemen tijdens de periode 1 juli tot 5 september 2018. Alleen of samen met vrienden, kennissen, collega’s, familieleden,… kun je deze prachtige en rustige streek ontdekken en op een aangename, ontspannende en leerzame, maar toch een ietwat competitieve manier, een stukje van de mooie en nog rustige Westhoek genieten, samen met de vele honderden andere deelnemers.  (vorige jaren ± 1.000 !!!)

Start, aankomst en omloop

De start van deze 34ste editie ligt opnieuw in de omgeving van de kerk van Elverdinge (Ieper) en dit jaar ligt het eindpunt in het centrum van de Vredesstad Ieper.
 
Nadat we tijdens meerdere van de vorige edities door vele prachtige streken die onze Westhoek rijk is hebben getoerd (Heuvelland, Hoppeland en Frans-Vlaanderen; de IJzervlakte, en de frontstreek rondom Ieper en Mesen) wordt dit jaar gekozen voor een rit van ± 45 km door de frontstreek met tal van monumenten.

Van de startplaats Elverdinge rijden we naar Boezinge en vervolgen via landelijke wegen naar het ‘INSTAPPUNT IEPERBOOG NOORD’. Verder rijden we langs landelijke wegen door de Ieperboog. We zetten de route verder naar het gehucht ‘ ’t Wieltje’ en verder naar de Frezenberg.
Daarna rijden we naar de ‘Hooge Crater’ (‘INSTAPPUNT IEPERBOOG OOST’), ‘Hill 62’ en ‘Hill 60’ in Zillebeke.

Door een bosrijk gebied gaat het verder naar Hollebeke. Dan vervolgen we naar het Heuvelland (Wijtschate) en via Voormezele rijden we naar het centrum van Ieper waar nog een korte wandelzoektocht te wachten staat.

Tijdens deze tocht rijden we langs rustige en kronkelende wegen en genieten we van de  pittoreske plaatsen die onze Westhoek rijk is.

Soorten vragen en informatie

Er zijn omloopvragen en een vijftal fotovragen. Op je routeblad wordt telkens aangeduid waar je een vraag moet oplossen. Er is geen enkele documentatie of naslagwerk nodig. Alleen het gebruik van het Prismawoordenboekje (Nederlands verklarend) is soms nuttig.
 
In je deelnameboekje vind je een beknopt reglement waarmee je in principe alle vragen kunt oplossen.
Naast de wegbeschrijving (die voor iedereen zeer duidelijk is en zeker geen problemen kan opleveren) vind je eveneens heel wat historische en toeristische informatie over de bezochte plaatsen.
 
Prijzenberg + prijsuitreiking

IEDERE DEELNEMER bekomt EEN WAARDEVOLLE PRIJS!
Volgens de behaalde uitslag kan iedere deelnemer een prijs kiezen uit een gigantisch podium met nuttige en waardevolle prijzen (zoals heel wat elektrische apparaten, gereedschappen, etentjes, keukentoestellen, verblijven, bier- en wijnpakketten, boeken… en nog heel veel andere prijzen); teveel om op te noemen!

De prijsuitreiking gaat door in zaal ‘Familiekring’, Crescendostraat te Ieper op zaterdag 20 oktober 2018.

Extra prijzen te winnen

Zoals hierboven aangehaald bekomt iedere deelnemer die zijn antwoordenblad heeft ingediend een waardevolle prijs. Daarnaast maakt iedere deelnemer nog kans om een extra prijs te winnen:   
    
➠ Stickeractie ‘westhoek.be’
Ook dit jaar zijn weer een aantal prachtige pakketten met streekproducten te winnen. Hoe? Heel eenvoudig: je kleeft de sticker ‘westhoek.be’ (te vinden in je deelnameboekje) op een goed zichtbare plaats op je voertuig. Deelnemers die tijdens de zoektocht worden opgemerkt komen in aanmerking om uitgeloot te worden om een dergelijk zeer waardevol pakket mee naar huis te nemen!

➠ Gratis tombola

Na de prijsuitreiking volgt nog een gratis tombola onder de aanwezige deelnemers met o.a. volgende te winnen prijzen: verblijf in Vakantiehuizen ‘Berg en Dal’ in Echtershausen (D), fiets, elektrische toestellen,…..
 
Deelnameformulieren
 
Deelnameformulieren zijn te bekomen à € 10 bij:
  • Dienst voor Toerisme, Lakenhalle, Grote Markt, Ieper
  • Dienst voor Toerisme, Stadhuis, Grote Markt 1, Poperinge
  • VVV Heuvelland, Sint-Laurentiusplein 1, Kemmel
  • Café ‘ ‘t Vervolg ’, Vlamertingestraat 36, Elverdinge
  • Café-slagerij ‘ In de Engel ’, St.-Livinusstraat 2, Elverdinge
  • Bakkerij Peter, d’Ennetièresplein 6, Elverdinge
  • CCAPS, Ommegang Zuid 20, Westrozebeke
  • Johan Morlion, Warande 23, Elverdinge