Concert Poppy Field door Michael Morpurgo
18 november 2018 - Ieper - Bron: Vrienden van de Sint-Maartenskathedraal
Zondag 16 december 2018 om 16.30 uur in de Sint-Jacobskerk

Een half geschreven gedicht, een veld met papavers en een reeks vreemde ontmoetingen markeren het verleden van vier generaties boerenfamilies uit Ieper. Op zijn favoriete plek, kijkend over het Poppy Field, luistert Max naar het verhaal van zijn opa, een verhaal over liefde en volharding.

Auteur Michael Morpurgo schreef eerder het ondertussen erg bekende verhaal War Horse, dat verfilmd werd door Steven Spielberg. In Poppy Field vertelt hij over de creatie van het geliefde gedicht In Flanders Fields, over de dichter John McCrae en een Belgisch gezin dat in de strijd verzeild raakte. We vergeten vaak de families en de burgers die geleden hebben en gestorven zijn. We vergeten ook dat dit lijden voor zovelen voortduurt, lang nadat de oorlog eindigde. Ook zij moeten herdacht worden.

Dit is een Engelstalige voorstelling met Nederlandse vertaling. Het is de eerste keer dat deze nieuwe veelbelovende voorstelling te zien is. Uitvoerders zijn Michael Morpurgo, Coope, Boyes & Simpson en Voices at the door.

Praktisch: zondag 16 december 2018 om 16.30 uur in de Sint-Jacobskerk, tickets 15 euro via CC Het Perron, 057 239 480, www.hetperron.be/te-gast/poppy-field