Oproep: expo Luc Filliaert in Westfront
19 februari 2020 - Nieuwpoort - Bron: Stad Nieuwpoort
In het bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort komen de oorlogsjaren van Juul Filliaert vanaf zaterdag 9 mei 2020 opnieuw tot leven.

Als redactie-secretaris van het frontblad De Belgische Standaard was hij betrokken bij alle initiatieven die genomen werden om de culturele en sociale noden van de frontsoldaat te behartigen. Zijn persoonlijk archief, met documenten en een unieke kunstverzameling van frontschilders, plaatst zijn engagement opnieuw in de belangstelling.
 
FILLIAERTS GEZOCHT!

De opening van de expo Mijn Oorlog – Juul Filliaert vindt plaats op vrijdag 8 mei 2020 in het bezoekerscentrum Westfront.

Om deze gebeurtenis een extra dimensie te geven, nodigen curator Luc Filliaert en Stad Nieuwpoort alle mensen uit met de naam Filliaert of Filiaert. Ook mensen die in de Juul Filliaertweg wonen zijn van harte welkom. Wie erbij wil zijn, stuurt tegen donderdag 30 april 2020 een e-mail naar info@westfrontnieuwpoort.be.
 
Meer info: Bezoekerscentrum Westfront (Kustweg 2), tel. 058-23 07 33, info@westfrontnieuwpoort.bewww.westfrontnieuwpoort.be