30.000ste Last Post, een andere invalshoek door Peace Village - Mesen - 09/07/2015
Op donderdag 9 juli 2015 vond de 30.000ste Last Post ceremonie in Ieper plaats en van daaruit in de rest van de wereld. Ook Peace Village Mesen beantwoordde de oproep  om een ceremonie op te zetten. 

Peace Village legde zoals altijd graag de nadruk op het educatieve verhaal voor jongeren. De leerlingen van Audenshaw School en de Neston High School verzorgden tijdens de ceremonie mee de muziek en lezingen. Naast een ode aan de Last Post Association, kreeg de dienst ook een extra Nieuw-Zeelands tintje met verhalen en muziek over de vermiste kiwi’s. Er werd onder andere verwezen naar de bijzetting van twee onbekende Nieuw-Zeelandse soldaten enkele jaren terug. Hun identiteit is onbekend maar ook zij staan vermeld tussen de vermisten op de panelen van het monument. Als ‘cameo’ werd het verhaal van George Sellars gebruikt, een van de vier Nieuw-Zeelandse All Black rugby spelers die sneuvelde in Mesen. Het dankwoord werd voorzien door de Nieuw-Zeelandse Ambassade.
 
Praktisch

Op donderdag 9 juli om 20u weerklonk de 30.000ste Last Post onder de Menenpoort te Ieper. De Peace Village kijkt uit over de militaire begraafplaats en het monument van  de Messines Ridge. Hier worden, net zoals op de Menenpoort, 828 vermiste Nieuw-Zeelandse soldaten herdacht. Een zeer betekenisvolle plaats dus om de Last Post te brengen.

De ceremonie stond open voor het publiek en startte rond 19u45 aan de militaire begraafplaats van Messines Ridge in de Nieuwkerkestraat te Mesen. Ongeveer 120 personen waren aanwezig.

Enkele foto's:

01

02

03

04

05 Pagina aangemaakt door Peace Village.