Huiskamerconcerten juli 2016
23 June 2016 - De Panne - Bron: Gemeente De Panne
Omwille van het grote succes vinden er in 2016 opnieuw vier huiskamerconcerten plaats. In het kader van het project ‘De ZIJkant van de oorlog. Opmerkelijke vrouwen in het hart van WO I’ willen we vooral vrouwelijke artiesten van verschillende muzikale genres een podium geven.
 
Zondag 3 juli 2016 - Kotjesvolk


De muziekgroep Kotjesvolk bestaat uit Trui Chielens (zang), Dries Chaerle (contrabas), Kurt Grillet (gitaar) en Wim Chielens (accordeon). Ze zijn allemaal afkomstig uit het Poperingse en brengen vooral liedjes over de Groote Oorlog. De groep ontstond in 2003 naar aanleiding van een tentoonstelling over vluchtelingen in het In Flanders Fields Museum. Op dat ogenblik werd ook gekozen voor de groepsnaam ‘Kotjesvolk’. Zo noemden de West-Vlamingen immers de vluchtelingen die in barakjes (kotjes) een onderkomen zochten. Een concert van Kotjesvolk is meer dan muziek. Ze kiezen liedjes met een boodschap en brengen ook teksten, verhalen en getuigenissen die erbij aansluiten.

Zondag 17 juli 2016 - Four Times a Lady

‘Four Times a Lady’ staat voor vier sterke muzikale vrouwen die kiezen voor een heel gevarieerd en vaak minder bekend programma. Zij spelen de klassiekers uit het gitaarrepertoire, maar houden er ook van nieuwe muziek te ontdekken en te creëren. Sinds 2007 legden de gitaristen Leen Langenbick, Tania D’Hoest, Willemijn Vermeir en Veerle D’Hoest met ‘Four Times a Lady’ een hele weg af, als individu en als groep, gedreven door het enthousiasme voor de gitaar en het plezier om met vriendinnen te musiceren. Ze nemen jullie mee op een muzikale reis langs alle grote continenten en langs de meest uiteenlopende sferen: weemoed, ironie, humor, verlangen, kracht, verleiding, mysterie… Dit alles op 24 snaren, gitaarmuziek met pit!

Praktisch  
  • Plaats: Vakantiehuis Continental, Duinkerkelaan 11, De Panne
  • Aanvang: 11.00u (stipt)
  • Prijs: € 3,00
  • Tickets: Toerisme De Panne, 058-42 18 18, toerisme@depanne.be