Vijf ambassadeurs gedenken Slag om Mesen op parcours van Oxfam Peacewalker
06 maart 2017 - Mesen - Bron: Oxfam
Op 29 april 2017, net voor de honderdste verjaardag van de Slag om Mesen (7 juni 1917), stappen de ambassadeurs van Groot-Brittannië, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland en een Belgisch vertegenwoordiger van ‘Pool of Peace’ (Wijtschate) naar het ‘Island of Ireland Peace Park’ in Mesen over het laatste deel van het parcours van Oxfam Peacewalker. 

Oxfam Peacewalker is een unieke wandeltocht. In teams van vier stappen de deelnemers 42,2 kilometer. Daar krijgen ze tien uur de tijd voor. Bovendien zamelt elk team minstens 750 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit. Met dit initiatief vraagt Oxfam-Solidariteit aandacht voor haar wereldwijde werk voor mensen in conflictsituaties en vluchtelingen. 

De Provincie West-Vlaanderen is opnieuw gastheer van deze tweede editie van Oxfam Peacewalker, die plaatsvindt op 29 april 2017. De start wordt gegeven om 8 uur, de laatste aankomst is voorzien om 18 uur. Vorig jaar waren er 480 deelnemers, dit jaar worden er meer verwacht. Inschrijven is nog mogelijk tot half april.

Dit evenement is het zusje van de honderd kilometer lange Oxfam Trailwalker, eind augustus in de Hoge Venen, die dit jaar aan haar tiende editie toe is. 

Het parcours van Oxfam Peacewalker loopt van Peace Village (Mesen) over de Palingbeek en Menenpoort (Ieper) en de Kemmelberg (Heuvelland) naar de Markt van Mesen. De stappers komen voorbij verscheidene gedenktekens van de Groote Oorlog.

Om 14.15 uur, als de snelste stappers van Oxfam Peacewalker de kerktoren van Mesen in het vizier hebben, zullen vijf ambassadeurs van de strijdende partijen van 1917 een gedenkwandeling beginnen aan de Spanbroekmolenkrater inWijtschate. Na drieënhalve kilometer stappen komt de delegatie toe aan het Ierse Vredespark in Mesen, waar een kort gedenkmoment voorzien is.

Meer info: https://www.oxfamsol.be/nl/oxfam-peacewalker