Historische tocht van de Tank van Poelkapelle 1917-2017
24 September 2017 - Poelkapelle - Bron: Poelcapelle 1917
Op zondag 8 oktober 2017 is het - op één dag na - exact 100 jaar geleden dat de Tank van Poelkapelle voor café de Zwaan kwam vast te zitten. Na de oorlog werd de tank naar de nieuwe markt gesleept waardoor de meeste toeristen uit de Ieperboog Poelkapelle aandeden. Voor onze plaatselijke toenmalige ‘jeugd’ was de tank een favoriet speeltuig en ze kregen regelmatig pennies van de toeristen. Maar de tank werd in 1941 door de Duitsers opgeruimd…



In 2004 deden enkele ‘pennykinderen’ hun beklag dat Poelkapelle als frontgemeente totaal niet meer aan bod dreigde te komen. Daarom werd er een tankwerkgroep gevormd om een rijdende replica-tank Mark IV te maken. En dat is ondertussen gelukt!

Met deze tank wordt op zondag 8 oktober 2017 de historische rit gemaakt van Sint-Juliaan naar Poelkapelle zoals 100 jaar geleden. Tijdens de tocht rijdt de replica-tank voor en maakt hij z’n herintrede in Poelkapelle. Onderweg staan we op 9 plaatsen stil bij wat er gebeurd is in woord, zang of beeld. Het wordt beslist een unieke tocht. 

Tickets kosten 5€ en bestel je hier online.